tyllka

tyllka

Kucharz
[Przepisów: 12]

Rafaello

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cuż tu mówic po prostu niebo w gębie ....

Rafaello

Składniki:

Rafaello

 

Sposób przygotowania:

Rafaello
Z litra mleka odlać szklanke, a pozostałą reszte zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i połową opakowania wiórek kokosowych. Do szklanki z mlekiem dosypujemy mąke zimniaczaną i pszenna. Mieszamy i dodajemy do zagotowanego mleka robiąc mase budyniową. Odstawiamy do ostygnięcia.
Gdy masa jest zimna miksujemy ją z margaryną do uzyskania jednolitej masy.
Na blasze układamy najpierw krakersy następnie mase. Tak 2 warstwy. Musimy pamiętac ze na wierzchu ma zostać masa którą pozypujemy wiórkami kokosowymi.
Odstawiamy do lodówki do wychłodzenia.