ewaole

ewaole

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Rafaello 11

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wspaniałe ciasto na wyjątkowe okazje

Rafaello 11

Składniki:

Rafaello 11

 

  • Biszkopt
  • 6jaj
  • 1i 1/2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oliwy
  • Masa:
  • 1/2litra śmietany 30 %
  • 2 opakowania bitej śmietany śnieżka
  • 2 śmietanfix
  • 1 biała czekolada
  • 1/4 litra adwokata
  • 1 opakowania płatków migdałów
  • 1 opakowanie kokosu

 

 

Sposób przygotowania:

Rafaello 11
Ubić jajka z cukrem po kolei dodawać mąką przesianą z proszkiem do pieczenia oraz oliwe. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia . Piec w temperaturze 180- 200 stopni około 30 minut. Kiedy ciasto wystygnie skroić od góry jedną trzecią biszkoptu i pokroić w kostke. Przygotowanie kremu: Śmietanę kremówkę ubić dodając śmietanfixyoraz 2 śnieżki, następnie dodać wcześniej roztopioną czekoladę, płatki migdałów oraz wlać adwokat. Na koniec wsypać pokrojony w kostkę biszkopt i delikatnie wymieszać . Masę wylać na biszkopt, wierzch posypać wiórkami kokosowymi lub zrumienionymi płatkami migdałów. wstawić do lodówki do schłodzenia.;