mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Rafaello 7

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne kokosowe ciasto z kremem .

Rafaello 7 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rafaello 7

 

  • Biszkopt:
  • 160 g mąki
  • 200 g cukru
  • 6 jajek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Krem:
  • 250 g masła
  • 200 g mąki
  • 230 g cukru
  • 1 l mleka
  • Wierzch:
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Rafaello 7
Biszkopt : Jaja ucieramy cukrem i dodajemy mąkę cały czas mieszając wsypujemy proszek do pieczenia . Gdy masa będzie jednolita wylewamy na blaszkę wysmarowaną masłem . Pieczemy w temp : 170 C około 30 minut . Studzimy i przekrajmy na pół . Masa : Z litra mleka odlać 1,5 szklanki do większej części wsypać cukier i zagotować do mniejszej dodać przesianą mąkę i dobrze wymieszać . Gdy mleko z cukrem się zagotuje dodajemy mleko z mąką i mieszamy aż powstanie nam budyń . Studzimy . Masło miksujemy i dodajemy stopniowo po 1 dużej łyżce budyniu cały czas miksujemy ja do masy dodaję 2 łyżki kokosu . Blaty biszkoptowe przekładam masą : biszkopt - masa- biszkopt - i kokos . Kokos podsmażam na patelni z masłem i cukrem na złoty kolor . Posypuję wierzch . I wkładam do lodówki
Rafaello 7
Po schłodzeniu i przekrojeniu polecam pycha !
Rafaello 7
Biszkopt po upieczeniu studzimy i kroimy
Rafaello 7
Krem do przełożenia już gotowy , teraz smarujemy