Rafaello bez pieczenia

Ciasta « poprzedni | następny »
anetka - autor przepisu Rafaello bez pieczenia offline

Szef Kuchni
Przepisy: 56
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Rafaello bez pieczenia
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Rafaello inaczej


trudność: średne
czas:

Rafaello bez pieczenia - SKŁADNIKI:

  • 1 i 1/2 kostki masła
  • paczka wiórków kokosowych
  • paczka migdałów w płatkach
  • 3 żółtka
  • 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 płaskie łyżki mąki pszennej
  • 3/4 l mleka
  • 1 szkl. cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 paczki krakersów

Rafaello bez pieczenia - PRZYGOTOWANIE:

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,dodać szkl. mleka,mąkę ziemniaczaną i pszenną utrzeć.Pozostałe mleko zagotować.Do gotującego się mleka wlać mieszając utartą masę.Chwilę pogotować,aż zrobi się budyń,wystudzić.Zmiksować masło z wystudzonym budyniem,dodać 2/3 paczki wiórków kokosowych.Na blaszce przekładać warstwę krakersów masą.Na wierzchu posypać resztą wiórków i płatkami migdałów.



Komentarze do Rafaello bez pieczenia (strona 1 z 2)  
Gość

pawel
gość

2008-12-21 17:17
fajnie
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

dfs
gość

2009-01-05 21:02
dobre
Skomentuj
Oceń:
0
84asiek

84asiek
offline

2009-01-07 16:05
wyśmienicie to wygląda aż mnie kusi żeby sobie to zrobi :)
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

kika
gość

2009-01-20 15:34
całkiem proste może się skuszę i zrobię... ;0
Skomentuj
Oceń:
0
Amberr8

Amberr8
offline

2008-12-13 23:04
pysznie wygląda...
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

kika
gość

2009-01-20 15:37
Amberr8 napisał(a):

pysznie wygląda...

no całkiem ciekawy przepis....
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

ania
gość

2009-01-24 10:41
pychotka ciasto już robiłam i jest super polecam
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

ciasteczko:)
gość

2009-02-05 20:03
ale ciachO:p
Skomentuj
Oceń:
0
ula55

ula55
offline

2009-02-13 17:35
Zrobilam .Jest naprawde dobre.
Skomentuj
Oceń:
0
Tynkaaa91

Tynkaaa91
offline

2009-05-24 19:30
Skusiło mnie.
Dodaje do ulubionych i muszę zrobić :)
Skomentuj
Oceń:
0
sdg

sdg
offline

2009-11-25 22:19
robię takie samo, tylko używam gotowego budyniu waniliowego, no i koniecznie krakersy z lajkonika:) Wyśmienite! U mnie blacha znika w mgnieniu oka... choć najlepiej smakuje po kilku godzinach chłodzenia w lodówce... Pozdrawiam!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Ciasto pysznotka Świąteczny Murzynek Pasiasty sernik
Rolada łaciata krówka Sernik z czereśniami na otrębowym spodzie Mokry sernik z pianką kawową
Ciasto z kremem karpatkowym Kremowy sernik z delicjami Cytrynowa babka na serku homogenizowanym
Sernik - Mazurek Sernik waniliowy Wielkanocny keksik
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane