lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rafaello - kokosowe kuleczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 40
         
ocena: 4/5 głosów: 11

No to dziś nie piekę, mimo to powstanie coś słodkiego na jeden ząb jak to mówi moja córka. Maleństwa przepyszne i na jeden kęs:)

Rafaello - kokosowe kuleczki Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Rafaello - kokosowe kuleczki

Składniki:

 

  • cukier puder( ksylitol zmielony) 1 szklanka

 

  • krakersy 1 opakowanie( 175 g)

 

  • wiórka kokosowe 200 4

 

  • aromat waniliowy 10 kropelek

 

 

Dodatkowo:

  • wiórka do obtoczenia kuleczek

Sposób przygotowania:

Rafaello - kokosowe kuleczki

Krok 1

Miękkie masło miksuje na puch, dodaje cukier puder i nadal miksuje z 3-5 minuty. Krakersy wkładam do woreczka i tłuczkiem rozdrabniam( popsuł mi się blender i musiałam sobie inaczej poradzić).

Rozdrobnione krakersy dodaje do masy maślanej, wlewam rozpuszczona i przestudzoną białą czekoladę, wsypuje wiórka i dodaje aromat waniliowy.

Składniki mieszam i wstawiam do lodówki na godzinkę do schłodzenia.

Krok 2

Wyjmuje schłodzoną masę i formuje małe kuleczki, lekko je spłaszczam i wkładam orzeszka do środka.

Taką kuleczkę obtaczam we wiórkach kokosowych, przekradam do papilotki. Kuleczki rafaello przygotowane wkładam do schłodzenia i teraz mamy już dla siebie i jak dla niespodziewanych gości pyszną na jeden kęs słodziutką niespodziankę.

Rafaello - kokosowe kuleczki
Miękkie masło miksuje na puch, dodaje cukier puder i nadal miksuje z 3-5 minuty.
Rafaello - kokosowe kuleczki
Krakersy wkładam do woreczka i tłuczkiem rozdrabniam( popsuł mi się blender i musiałam sobie inaczej poradzić).
Rafaello - kokosowe kuleczki
Wsypuje wiórka i dodaje aromat waniliowy. Składniki mieszam i wstawiam do lodówki na godzinkę do schłodzenia.
Rafaello - kokosowe kuleczki
Wyjmuje schłodzoną masę i formuje małe kuleczki, lekko je spłaszczam i wkładam orzeszka do środka .
Rafaello - kokosowe kuleczki
Taką kuleczkę obtaczam we wiórkach kokosowych
Rafaello - kokosowe kuleczki
Kuleczki Rafaelo przygotowane wkładam do schłodzenia i teraz mamy już dla siebie

Tagi:

kokos pralinki