akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Rafaello na krakersach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Popularne ciasto rafaello na słonych krakersach, bez pieczenia, proste i szybkie. Moja rodzina je uwielbia! Najlepiej smakuję następnego dnia, gdy krakersy zmiękną. Polecam! (inspiracja/ źródło: Domowa cookierenka Agi)

Rafaello na krakersach

Składniki:

Rafaello na krakersach

 

Sposób przygotowania:

Rafaello na krakersach
Żółtka utrzeć mikserem z ½ szkl. cukru i cukrem waniliowym. Dodać mąki oraz ½ szkl. mleka, zmiksować. Resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem. Gdy zacznie wrzeć, dodać mieszankę z żółtek i cały czas mieszając, gotować do zgęstnienia masy. Zdjąć z palnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Masło utrzeć do puszystości. Dodawać stopniowo budyń, cały czas miksując do uzyskania jednolitego, puszystego kremu. Na koniec wsypać 150 g. wiórków kokosowych i wmieszać je do kremu. Dno tortownicy o średnicy około 24 cm wyłożyć krakersami. Na krakersy wyłożyć 1/3 kremu budyniowego i ponownie warstwa krakersów. Na krakersy 1/3 kremu i ostatnią warstwę krakersów. Wierzch wysmarować resztą kremu i posypać pozostałymi wiórkami kokosowymi. Rafaello schłodzić w lodówce minimum 4 godziny (najlepiej całą noc) Smacznego!