xxKatherinee

xxKatherinee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 99]

Rafaello na krakersach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i prosta w wykonaniu alternatywa dla znanych wszystkich pralinek kokosowych Rafaello, zachwyci wszystkich amatorów kokosowych smaków.

Rafaello na krakersach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rafaello na krakersach

 

Sposób przygotowania:

Rafaello na krakersach
Zaczynam od ugotowania budyniu, w tym celu odlewam ok. 3/4 szkl. mleka, mieszam go z mąkami, cukrem i 1 cukrem wanilinowym. Resztę mleka zagotowuję. Wlewam do gotującego się mleka mieszankę budyniową i gotuję budyń, ciągle mieszając. Budyń studzę. Margarynę ucieram mikserem, dalej miksując dodaję porcjami zimny budyń. Na koniec dodaję 200g wiórków kokosowych i 200g migdałów. Na blachę prostokątna (25x40cm) wykładam warstwę krakersów. Na krakersach rozsmarowuję trochę masy budyniowej. Przykrywam kolejną warstwą krakersów, masą budyniową i tak, aż do wykorzystania składników. Na górze ma być masa budyniowa. Masło roztapiam na patelni, dodaję 2 łyżki cukru, cukier wanilinowy i 100g kokosu. Smażę na małym ogniu ciągle mieszając, aż do zarumienienia się kokosu. Ostudzonym kokosem posypuję wierzch ciasta. Ciasto schładzam w lodówce.
Rafaello na krakersach
Etap 1 Mieszam ze sobą składniki na budyń
Rafaello na krakersach
Etap 2 Gotuję budyń ciągle mieszając.
Rafaello na krakersach
Etap 3 Prostokątną Blachę wykładam krakersami
Rafaello na krakersach
Etap 4 Zimny budyń miksuję z masłem i dodaję do niego wiórki kokosowe