Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Rafaello po mojemu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Proste w przygotowaniu, mocno słodkie, pyszne ciasto ze śmietaną kremówką, z białą czekoladą i wiórkami kokosowymi, na spodzie bezowym...

Rafaello po mojemu

Składniki:

Rafaello po mojemu

 

Sposób przygotowania:

Rafaello po mojemu
Czekolady połamać na mniejsze kawałki, roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Spód bezowy ułożyć w tortownicy o takiej samej średnicy. Śmietanę przelać do miski i ubić na sztywno. Dodać do niej Śnieżkę i Śmietan-fix, jeszcze chwilkę ubijać. Do bitej śmietany dodać ciepłą roztopioną czekoladę, od razu dokładnie wymieszać. Wsypać wiórki kokosowe, ponownie dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na bezowy spód, wyrównać powierzchnię. Ciasto mocno schłodzić w lodówce.

Tagi:

czekolada