sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Raffaello na krakersach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto powinno nawet całą noc pozostać w lodówce aby składniki dobrze się przegryzły. Polecam

Raffaello na krakersach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Raffaello na krakersach

 

  • Składniki:
  • 560g krakersów
  • 300g wiórek kokosowych
  • 1 litr mleka
  • ½ szklanki cukru
  • 375g margaryny (1 ½ kostki)
  • 2 opakowania budyniu waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Raffaello na krakersach
Gotujemy budyń według opisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia. Margarynę ucieramy mikserem na puch. Dodajemy porcjami zimny budyń. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe. Blachę o wymiarach 25 x 40cm wyłożyć warstwą krakersów. Na krakersy wykładamy część masy. Następnie znów krakersy i masa budyniowa. Na wierzch możemy posypać wiórki lub czekoladę. Ciasto przed podaniem wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Smacznego
Raffaello na krakersach
Gotujemy budyń według opisu na opakowaniu.
Raffaello na krakersach
Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy całość.
Raffaello na krakersach
Blachę o wymiarach 25 x 40cm wyłożyć warstwą krakersów.
Raffaello na krakersach
Na krakersy wykładamy część masy. Następnie znów krakersy i masa budyniowa.