marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Raffaello truskawkowe.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Spód biszkoptowy pokruszyć na stolnicy,dodać pozostałe składni- -ki,zagniatać rękoma i uformować średnie kulki,tocząc je w kokosie.Spożywać

Raffaello truskawkowe.

Składniki:

Raffaello truskawkowe.

 

  • 1 spód biszkoptowy,
  • 1/4 kostki masła,
  • koszyczek mały truskawek,
  • paczka wiórków kokosowych,
  • 2 łyżki mleka w proszku,
  • aromat arakowy lub migdałowy.

Sposób przygotowania:

Raffaello truskawkowe.
Spód biszkoptowy pokruszyć rękoma na stolnicy,następnie dodać
ćwiartkę kostki masła,pokroić w wiórki wraz z ciastem,dodać mleko w proszku,pulpę truskawkową i aromat do ciast arakowy
lub migdałowy i ponownie wszystko zagniatać.Formować z masy
biszkoptowo-owocowej małe lub średnie kulki.Wsypać wiórki koko-
-sowe do miski i obtaczać tam gotowe kulki.Można schłodzić jak
się chce lub spożywać od razu.