Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Ragout z grzybów po włosku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekamy tak długo, aż ser nie uzyska pięknej, czerwonej barwy. Podajemy z ryżem.

Ragout z grzybów po włosku

Składniki:

Ragout z grzybów po włosku

 

 

Sposób przygotowania:

Ragout z grzybów po włosku
Grzyby oczyszczamy i kroimy w cząstki. Dusimy w rondelku z masłem, startą cebulą , solą, pieprzem i drobniutko pokrojoną natką pietruszki. W tym czasie sporządzamy sos beszamelowy z masła, mąki i mleka i mieszamy z grzybami. Po zdjęciu z ognia dodajemy śmietanę, żółtka oraz wędzone mięso pokrojone w paseczki. Doprawiamy sokiem z cytryny.Całość przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, wierzch posypujemy tartym serem, zapiekamy w piekarniku.