Ragout z indyka

kotekbehemotek - Przepis na: Ragout z indyka offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 744
Ragout z indyka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wspaniałe i pożywne danie z makaronem i kaparami


trudność: łatwe
czas:

Ragout z indyka - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg piersi z indyka
  • 2 małe cebule
  • 12 dkg marchewki
  • 40 dkg makaronu rurki
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 łyżeczka rosołu
  • 1 słoik kaparów
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz cayenne
  • szczypta soli

Ragout z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Gotujemy makaron. Mięso kroimy w kostkę i smażymy na oleju razem z posiekaną cebulą.Dodajemy sól i pieprz, marchewkę pokrojona w kostkę i podsmażamy razem.Przecieramy pomidory i dodajemy do mięsa razem z 200 ml zalewy.Zagotowujemy.Dodajemy rosół i gotujemy jeszcze 5 minut.Wrzucamy kapary i posiekaną natkę. Przyprawiamy solą i pieprzem.Podajemy na gorąco udekorowane natką pietruszki. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ragout z indyka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Roladki z piersi kurczaka z papryką i z szynką Duszona marchewka Kolorowe leczo wg Onego
Potrawka z kurczaka z papryką Mięsna pizza w ostrym sosie pomidorowym Mięsne żeberka pieczone w piekarniku
Karkówka w sosie grzybowym Dorsz w płatkach owsianych Schab zapiekany w kapuście z pomidorem
Leczo z czerwoną papryką Leczo z cukinią Wątróbka z jabłkiem i marchwią

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane