Ragout z indyka

kotekbehemotek - Przepis na: Ragout z indyka offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 744
Ragout z indyka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wspaniałe i pożywne danie z makaronem i kaparami


trudność: łatwe
czas:

Ragout z indyka - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg piersi z indyka
  • 2 małe cebule
  • 12 dkg marchewki
  • 40 dkg makaronu rurki
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 łyżeczka rosołu
  • 1 słoik kaparów
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz cayenne
  • szczypta soli

Ragout z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Gotujemy makaron. Mięso kroimy w kostkę i smażymy na oleju razem z posiekaną cebulą.Dodajemy sól i pieprz, marchewkę pokrojona w kostkę i podsmażamy razem.Przecieramy pomidory i dodajemy do mięsa razem z 200 ml zalewy.Zagotowujemy.Dodajemy rosół i gotujemy jeszcze 5 minut.Wrzucamy kapary i posiekaną natkę. Przyprawiamy solą i pieprzem.Podajemy na gorąco udekorowane natką pietruszki. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ragout z indyka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Kalafior pod beszamelem Kotleciki z fileta z kurczaka w cieście Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą
Leczo z patisonami i kolorową cukinią Leczo z boczniakami i cukinią Krem marchewkowo-dyniowo-burakowy
Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe Wstążki z sosem serowo-orzechowym
Żeberka pieczone Leczo z dynią i kalarepką Zapiekanka ziemniaczana z leśnymi grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane