Ragout z indyka

kotekbehemotek - Przepis na: Ragout z indyka offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 744
Ragout z indyka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wspaniałe i pożywne danie z makaronem i kaparami


trudność: łatwe
czas:

Ragout z indyka - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg piersi z indyka
  • 2 małe cebule
  • 12 dkg marchewki
  • 40 dkg makaronu rurki
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 łyżeczka rosołu
  • 1 słoik kaparów
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz cayenne
  • szczypta soli

Ragout z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Gotujemy makaron. Mięso kroimy w kostkę i smażymy na oleju razem z posiekaną cebulą.Dodajemy sól i pieprz, marchewkę pokrojona w kostkę i podsmażamy razem.Przecieramy pomidory i dodajemy do mięsa razem z 200 ml zalewy.Zagotowujemy.Dodajemy rosół i gotujemy jeszcze 5 minut.Wrzucamy kapary i posiekaną natkę. Przyprawiamy solą i pieprzem.Podajemy na gorąco udekorowane natką pietruszki. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ragout z indyka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Spagetti z sosem  marchewkowo-cukiniowym z natką Coleslaw biało-czerwony Krążki cukiniowe z grzybami leśnymi
Lasagne z mięsem mielonym Tarta z kurczakiem i pieczarkami Ryba zapiekana z marchewką
Karczek pieczony marynowany z pieprzem cytrynowym Klopsiki z warzywami w sosie pomidorowym Pierś z kaczki w sosie figowo-śliwkowym
Krem z kurek z grzankami Placki ziemniaczane z powidłami śliwkowymi Krem marchewkowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane