Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Rajskie paczuszki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 17
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie to jest czasochłonne ale bardzo smaczne.Polecam wypróbować mój przepis na rajskie paczuszki

Rajskie paczuszki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rajskie paczuszki

 

  • ciasto:
  • 1,5 kg. mąki
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki oleju
  • ok. 0,5 litra ciepłego mleka
  • 10dag. drożdży
  • sól
  • Farsz:
  • 60 dag.pieczarek
  • kapusta pekińska
  • puszka kukurydzy
  • puszka krojonych pomidorów
  • 6 łyżki koncentratu pomidorowego
  • cebula
  • 0,5 łyżki curry
  • oregano,bazylia,pieprz ziołowy, pieprz czarny, czosnek granulowany.
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Rajskie paczuszki
Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na oleju wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Kapustę kroimy w poprzek i sparzamy. Pomidory wraz z koncentratem i kukurydzą(bez zalewy) dusimy w garnku następnie dodajemy pieczarki z cebulą i kapustę. Dusimy ok5 minut, dodajemy przyprawy. Odstawiamy w chłodne miejsce. Drożdże rozpuścić w pół szklanki mleka dodać do mąki i poczekać aż się ruszą następnie dodać resztę mleka i pozostałe składniki. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ciasta. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy ciasto i wycinać trójkąty na które kładziemy niewielką ilość farszu, zlepiamy przeciwległe rogi tak aby powstała paczuszka. Układamy na blachę wysmarowaną olejem. Pieczemy w temp.180 stopni do zarumienienia.
Rajskie paczuszki
Farsz z warzyw do paczuszek ułożony na ciasto
Rajskie paczuszki
Zlepione paczuszki ułożone na blasze przed pieczeniem