rassolnik

wazka2008 - autor przepisu rassolnik offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 367
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
rassolnik
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zupa rozgrzeje nas w chłodniejsze dni. Może być wspomnieniem z wakacji


trudność: łatwe
czas:

rassolnik - SKŁADNIKI:

  • 1 cebula
  • 3 ziemniaki
  • 2 pietruszki
  • kawał selera
  • 2 ogórki kiszone
  • 80 g szpinaku
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki śmietany
  • liść laurowy
  • koperek
  • sok z cytryny
  • 2 kostki rosołu drobiowego

rassolnik - PRZYGOTOWANIE:

Rosół przygotować wg opisu na opakowaniu. Cebule obrać, pokroić , zeszklić na maśle. Ziemniaki obrać i pokroić . Dodać do rosołu razem z cebula. Gotować razem około 15 minut z liściem laurowym. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pietruszkę i seler pokroić z zapałki. Szpinak oczyścić i pokroić. Dodać do rosołu i gotować kolejne 10 minut. Podawać z pokrojoną zieleniną i śmietaną. Podawać na ciepło. Smacznego.



Komentarze do rassolnik  
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane