rassolnik

wazka2008 - Przepis na: rassolnik offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 367
rassolnik
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zupa rozgrzeje nas w chłodniejsze dni. Może być wspomnieniem z wakacji


trudność: łatwe
czas:

rassolnik - SKŁADNIKI:

  • 1 cebula
  • 3 ziemniaki
  • 2 pietruszki
  • kawał selera
  • 2 ogórki kiszone
  • 80 g szpinaku
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki śmietany
  • liść laurowy
  • koperek
  • sok z cytryny
  • 2 kostki rosołu drobiowego

rassolnik - PRZYGOTOWANIE:

Rosół przygotować wg opisu na opakowaniu. Cebule obrać, pokroić , zeszklić na maśle. Ziemniaki obrać i pokroić . Dodać do rosołu razem z cebula. Gotować razem około 15 minut z liściem laurowym. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pietruszkę i seler pokroić z zapałki. Szpinak oczyścić i pokroić. Dodać do rosołu i gotować kolejne 10 minut. Podawać z pokrojoną zieleniną i śmietaną. Podawać na ciepło. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do rassolnik  

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane