Andrej23

Andrej23

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Ratatouille po rzeszowsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Warzywa na patelnię z suszonymi pomidorami z dodatkiem bakłażana i cukini. Przyprawy wg uznania. Można dodac ziemniaki

Ratatouille po rzeszowsku

Składniki:

Ratatouille po rzeszowsku

 

Sposób przygotowania:

Ratatouille po rzeszowsku
Warzywa na patelnię z suszonymi pomidorami podsmażyć na oleju rzepakowym. Dodać bakłażana i cukinię pokrojone i podsmażone. Wywar podgotować aż zgęstnieje. Można dodać podgotowane ziemniaki. Przyprawy dodać wg uznania. Proponuję pieprz, sól, majeranek, oregano oraz curry (dodać w takiej kolejności na etapie smażenia z wyjątkiem curry którą dodajemy na samym końcu)