SUPERPRZEPIS

Razowe bułki

         
ocena: 4/5 głosów: 4
Razowe bułki Więcej zdjęć (3)

Pyszne bułki na śniadanie.

Składniki:

Razowe bułki

 

Sposób przygotowania:

Razowe bułki
W ciepłej wodzie rozpuszczany drożdże i cukier. Dodajemy łyżkę mąki pszennej. Mieszamy i odstawiamy na 15 min. do czasu wyrośnięcia. Do miski wsypujemy mąki, dodajemy sól i wyrośnięte drożdże. Mieszamy i wyrabiamy ciasto. W razie potrzeby podsypujemy mąką. Wyrobioną kulę ciasta odstawiamy na minimum 30 min. do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy, wyrabiamy i tworzymy kształt bułki. Wszystkie bułki wykładamy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową, lekko nakrajamy. Przykrywamy i odstawiamy na 30 min. do wyrośnięcia. Wierzch bułek smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy w temp. 200 st. C przez 25-30 min. Smacznego :)
Razowe bułki
Bułki wyrośnięte tuż przed pieczeniem.
Razowe bułki
Bułki już upieczone.