Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Razowe pikantne tosty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Tosty z chleba razowego to doskonałe pikantne śniadanko

Razowe pikantne tosty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Razowe pikantne tosty

 

  • 4 kromki chleba razowego
  • 1 serek topiony śmietankowy (trójkącik 25 gram)
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 4 plasterki szynki
  • sos chili
  • listek kapusty pekińskiej (pokroić na małe kawałki)

Sposób przygotowania:

Razowe pikantne tosty
Chleb razowy smarujemy serkiem topionym, każdą kromeczkę smarujemy pikantnym sosem chili. Kolejno na na kazdej kromeczce posmarowanej serkiem i sosem układamy po plasterku sera żółtego i szynki, na koniec układamy po kawałku kapusty pekińskiej. Tak przygotowane tosty składamy i zapiekamy w opiekaczu do zarumienienia i roztopienia sera. Podajemy z pikantnym sosem. Smacznego
Razowe pikantne tosty
Kromki razowe smarujemy serkiem topionym i pikantnym sosem
Razowe pikantne tosty
Nastepnie ukłądamy po plasterku sera żółtego i szynki
Razowe pikantne tosty
Na koniec dodajemy kapustępekińską i składamy tosty