Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Razowe sandwicze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Opiekane kanapki z chleba razowego.

Razowe sandwicze Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Razowe sandwicze

 

  • 8 kromek chleba razowego
  • masło - wg uznania
  • 8 plasterków kiełbasy krakowskiej suchej
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 1/2 cebuli
  • sól do smaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ketchupu

Sposób przygotowania:

Razowe sandwicze
Kromki chleba posmarować z jednej strony masłem. Na 4 kromkach ułożyć po plasterku sera, 2 plasterki kiełbasy i trochę cebuli pokrojonej w grube piórka, oprószyć lekko solą. Przykryć pozostałymi kromkami. Złożone kanapki opiec w tosterze do sandwiczów. Majonez dokładnie wymieszać z ketchupem. Sandwicze podawać z sosem majonezowo-ketchupowym.
Razowe sandwicze
Kromki razowego chleba posmarowane masłem.
Razowe sandwicze
Ser kiełbasa i cebula ułożone na czterech kromkach chleba.
Razowe sandwicze
Sos do sandwiczów przygotowany z majonezu i ketchupu.