Rękaw do pieczenia mięsa

hgg - Porady kulinarne: Rękaw do pieczenia mięsa offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 1841
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Rękaw do pieczenia mięsa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Czy mięso, które wyjmujesz z piekarnika jest suche w środku? Czy masz dość pryskającego oleju i skrobania naczyń, w których pieczesz mięso?


Rękawy do pieczenia marki Stella pack to produkt dla Ciebie! Dzięki nim mięsa nie tracą soczystości i nie nasiąkają tłuszczem, przez to są mniej kaloryczne i zdrowsze.

Ogromną zaletą rękawów jest fakt, że do pieczenia nie trzeba używać żadnych tłuszczów, a mięso się nie przypala. Dodatkowo rękaw pozwala zatrzymać w pieczonych produktach witaminy i mikroelementy, kolor oraz zapach pieczonych produktów. Potrawy pieczone w rękawie są więc zdrowsze i mniej kaloryczne, a także smaczniejsze.

Rękaw do pieczenia marki Stella pack dostępny jest w dwóch różnych rozmiarach. Dłuższy i węższy ma 4 m długości i 29 cm szerokości. Przeznaczony jest do pieczenia drobniejszych kawałków drobiu, mięsa, ryb, owoców i warzyw. Krótszy i szerszy rękaw (3 m długości i 36 cm szerokości) przeznaczony jest do pieczenia dużych partii mięsa, ryb, owoców i warzyw.

Bez względu na rozmiar, rękawy marki Stella pack wytrzymują wysokie temperatury - można ich używać w temperaturze nawet 200 stopni Celsjusza, zarówno w piekarniku jak i w kuchenkach mikrofalowych. Pieczone w rękawie mięso nie pryska, nie brudzi kuchenki, zaoszczędza też gotującemu skrobania zaschniętego tłuszczu z naczynia, w którym jest pieczone.

W opakowaniu rękawa marki Stella pack znajduje się dodatkowo drewniany szpikulec o długości 20 cm służący do nakłuwania folii oraz specjalne klipsy ułatwiające szczelne zamknięcie rękawa (14 szt. przy dłuższym i 10 klipsów przy krótszym rękawie).

Oprócz pieczenia rękawy marki Stella pack mogą być stosowane także do zamrażania produktów.

Sugerowana cena detaliczna obu rękawów to ok. 7,5 zł

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Rękaw do pieczenia mięsa  
zuzi

zuzi
offline

2009-01-25 20:24
Ja używam zawsze rękawa do pieczenia mięsa "Jana Niezbędnego"-jest bardzo dobry-polecam.
Skomentuj
Oceń:
0

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane