Rękaw do pieczenia mięsa

hgg - Porady kulinarne: Rękaw do pieczenia mięsa offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 1841
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Rękaw do pieczenia mięsa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Czy mięso, które wyjmujesz z piekarnika jest suche w środku? Czy masz dość pryskającego oleju i skrobania naczyń, w których pieczesz mięso?


Rękawy do pieczenia marki Stella pack to produkt dla Ciebie! Dzięki nim mięsa nie tracą soczystości i nie nasiąkają tłuszczem, przez to są mniej kaloryczne i zdrowsze.

Ogromną zaletą rękawów jest fakt, że do pieczenia nie trzeba używać żadnych tłuszczów, a mięso się nie przypala. Dodatkowo rękaw pozwala zatrzymać w pieczonych produktach witaminy i mikroelementy, kolor oraz zapach pieczonych produktów. Potrawy pieczone w rękawie są więc zdrowsze i mniej kaloryczne, a także smaczniejsze.

Rękaw do pieczenia marki Stella pack dostępny jest w dwóch różnych rozmiarach. Dłuższy i węższy ma 4 m długości i 29 cm szerokości. Przeznaczony jest do pieczenia drobniejszych kawałków drobiu, mięsa, ryb, owoców i warzyw. Krótszy i szerszy rękaw (3 m długości i 36 cm szerokości) przeznaczony jest do pieczenia dużych partii mięsa, ryb, owoców i warzyw.

Bez względu na rozmiar, rękawy marki Stella pack wytrzymują wysokie temperatury - można ich używać w temperaturze nawet 200 stopni Celsjusza, zarówno w piekarniku jak i w kuchenkach mikrofalowych. Pieczone w rękawie mięso nie pryska, nie brudzi kuchenki, zaoszczędza też gotującemu skrobania zaschniętego tłuszczu z naczynia, w którym jest pieczone.

W opakowaniu rękawa marki Stella pack znajduje się dodatkowo drewniany szpikulec o długości 20 cm służący do nakłuwania folii oraz specjalne klipsy ułatwiające szczelne zamknięcie rękawa (14 szt. przy dłuższym i 10 klipsów przy krótszym rękawie).

Oprócz pieczenia rękawy marki Stella pack mogą być stosowane także do zamrażania produktów.

Sugerowana cena detaliczna obu rękawów to ok. 7,5 zł

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Rękaw do pieczenia mięsa  
zuzi

zuzi
offline

2009-01-25 20:24
Ja używam zawsze rękawa do pieczenia mięsa "Jana Niezbędnego"-jest bardzo dobry-polecam.
Skomentuj
Oceń:
0

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane