Rękaw do pieczenia mięsa

hgg - autor porady Rękaw do pieczenia mięsa offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 1839
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Rękaw do pieczenia mięsa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Czy mięso, które wyjmujesz z piekarnika jest suche w środku? Czy masz dość pryskającego oleju i skrobania naczyń, w których pieczesz mięso?


Rękawy do pieczenia marki Stella pack to produkt dla Ciebie! Dzięki nim mięsa nie tracą soczystości i nie nasiąkają tłuszczem, przez to są mniej kaloryczne i zdrowsze.

Ogromną zaletą rękawów jest fakt, że do pieczenia nie trzeba używać żadnych tłuszczów, a mięso się nie przypala. Dodatkowo rękaw pozwala zatrzymać w pieczonych produktach witaminy i mikroelementy, kolor oraz zapach pieczonych produktów. Potrawy pieczone w rękawie są więc zdrowsze i mniej kaloryczne, a także smaczniejsze.

Rękaw do pieczenia marki Stella pack dostępny jest w dwóch różnych rozmiarach. Dłuższy i węższy ma 4 m długości i 29 cm szerokości. Przeznaczony jest do pieczenia drobniejszych kawałków drobiu, mięsa, ryb, owoców i warzyw. Krótszy i szerszy rękaw (3 m długości i 36 cm szerokości) przeznaczony jest do pieczenia dużych partii mięsa, ryb, owoców i warzyw.

Bez względu na rozmiar, rękawy marki Stella pack wytrzymują wysokie temperatury - można ich używać w temperaturze nawet 200 stopni Celsjusza, zarówno w piekarniku jak i w kuchenkach mikrofalowych. Pieczone w rękawie mięso nie pryska, nie brudzi kuchenki, zaoszczędza też gotującemu skrobania zaschniętego tłuszczu z naczynia, w którym jest pieczone.

W opakowaniu rękawa marki Stella pack znajduje się dodatkowo drewniany szpikulec o długości 20 cm służący do nakłuwania folii oraz specjalne klipsy ułatwiające szczelne zamknięcie rękawa (14 szt. przy dłuższym i 10 klipsów przy krótszym rękawie).

Oprócz pieczenia rękawy marki Stella pack mogą być stosowane także do zamrażania produktów.

Sugerowana cena detaliczna obu rękawów to ok. 7,5 zł

Komentarze do Rękaw do pieczenia mięsa  
zuzi

zuzi
offline

2009-01-25 20:24
Ja używam zawsze rękawa do pieczenia mięsa "Jana Niezbędnego"-jest bardzo dobry-polecam.
Skomentuj
Oceń:
0
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane