Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Rekin w panierce

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna, soczysta ryba, delikatna w smaku.

Rekin w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rekin w panierce

 

Sposób przygotowania:

Rekin w panierce
Filety z ryby dokładnie myjemy, polewamy skromnie oliwą z oliwek i posypujemy przyprawą do ryby oraz świeżą bazylią. Z cytryny wyciskamy sok. Polewamy nim filety. Odkładamy na jedną godzinę do lodówki. Jajko roztrzepujemy. Wyjmujemy rybę z lodówki.Zamaczamy każdy filet w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelnie nalewamy olej i podgrzewamy. Kładziemy na patelni i podrumieniamy z obu stron. Podajemy z piure oraz surówką.
Rekin w panierce
Filety dokładnie posypujemy przyprawą do ryby polewamy sokiem z cytryny i nakładamy porwana świeżą bazylię
Rekin w panierce
Rybę panierujemy z użyciem jajka i bułki tartej
Rekin w panierce
Na patelnię nalewamy olej i podgrzewamy go
Rekin w panierce
Nakładamy filety na patelni pamiętając o przewracaniu