betty

betty

Kucharz
[Przepisów: 9]

Risotto

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

mrożone warzywa wsypać do garnka

Risotto

Składniki:

Risotto

 

  • 2 piersi z kurczaka(niekoniecznie)
  • cebula
  • olej lub masło do smażenia
  • fix do potraw chińskich
  • mrożonka warzyw chińskich ( w składnikach mają być pędy bambusa)
  • ryż

Sposób przygotowania:

Risotto
zalać wodą,tak aby przykryła warzywa. Gotowa.na patelni podsmażyć pokrojone w paski filety z kurczaka z cebula.usmażyć na złoty kolor. Dodać do warzywa.

W międzyczasie należy gotować w osobnym garnku ryż.Rozrobić fix w małej ilości wody. Gdy warzywa są już miękkie dodać fix,

Pogotować na małym ogniu około 10 min, co jakiś czas mieszając.ryż wysypać na talerze, na środek chochelką wyłożyć ugotowany sos.Pycha danie na szybko,Serdecznie polecam:)