iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Risotto z bakłażanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Risotto z bakłażanem szybko i smacznie

Risotto z bakłażanem

Składniki:

Risotto z bakłażanem

 

 

Sposób przygotowania:

Risotto z bakłażanem
Cebule białą obieramy z łupiny . Bakłażana dobrze myjemy . dymkę myjemy osuszamy ,czosnek obieramy i wyciskamy przez praskę Na patelni dość dużej rozgrzewamy olej. Na olej dajemy posiekaną cebulkę i wyciśnięty czosnek. Mieszamy. Wsypujemy szklankę ryżu -mieszamy podsmażymy chwilę . Dodajemy pokrojonego w kosteczkę bakłażana. Mieszamy. Po ok 5 min zalewamy 1,5 szklanki bulionu warzywnego. Nakrywamy patelnie zmniejszamy płomień i dusimy. Dodajemy pod koniec sól,pieprz do smaku i pokrojoną dymkę . Podajemy