laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Risotto z koprem włoskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam gorąco. Fajny przepis na kolację

Risotto z koprem włoskim

Składniki:

Risotto z koprem włoskim

 

  • 4 bulwy kopru włoskiego
  • cebula
  • 60 dag masła
  • 300 g ryżu
  • litr bulionu
  • 60 g parmezanu
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Risotto z koprem włoskim
Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Rozpuścić 40 g masła i podusić cebulę. Dodać pokrojony koper i podsmażyć z obu stron. Ryż umyć i dodać do kopru i cebuli. Zalać połową bulionu i gotować na małym ogniu. Mieszając dolewać stopniowo resztę rosołu aż ryż będzie ugotowany. Utarty ser zmieszać z resztą masła i dodać do risotto. Doprawić solą i pieprzem