Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Risotto z mieszanką meksykańską i włoszczyzną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Czasem sięgam po gotowe mrożone warzywa. Szybko i bez krojenia, wrzucam, mieszam i mam domowy obiad.

Risotto z mieszanką meksykańską i włoszczyzną

Składniki:

Risotto z mieszanką meksykańską i włoszczyzną

 

 

 

Sposób przygotowania:

Risotto z mieszanką meksykańską i włoszczyzną
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie i maśle. Dodać mrożone warzywa, podsmażyć aby zmiękły. Na koniec wsypać ryż i smażyć jeszcze chwilę. Całość zalać bulionem, gotować. Od czasu do czasu delikatnie przemieszać. (Ja risotto przyrządzam w multicookerze, więc korzystam z programu.) Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą, pieprzem cytrynowym i papryka ostrą. Podawać na ciepło.