ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Risotto z pangą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nie masz pomysłu na obiad, polecam dziś risotto z rybką.

Risotto z pangą

Składniki:

Risotto z pangą

 

  • 2 płaty pangi
  • łyżka octu
  • bułka tarta
  • 2 torebki ryżu
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • marchewka
  • pietruszka
  • duża cebula
  • olej
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Risotto z pangą
Rybę rozmrozić, skropić octem i posolić. Pokroić na niewielkie kawałki, odstawić na 30 minut. Kawałki ryby obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę w kostkę. Warzywa poddusić aż 2 łyżkach oleju, posolić. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, osączyć i wysypać z torebek, dodać koncentrat i uduszone warzywa. Doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem, wymieszać. Połowę risotto przełożyć do żaroodpornego naczynia, potem ułożyć warstwę ryby i resztę risotto. Zapiekać 25 minut. Przed podaniem można posypać natką pietruszki.