agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Risotto z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Doskonały dodatek do mięs i świetna alternatywa dla zwykłego ryżu :)

Risotto z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Risotto z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Risotto z pieczarkami
Na patelni ( najlepiej wok ) rozgrzewamy 1 łyżeczkę masła. Wrzucamy ryż i smażymy przez ok 1 minutę dokładnie mieszając Do ryżu dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i smażymy przez następną minutę, ciągle mieszając.
Dolewamy ok 150 ml bulionu grzybowego . Gdy , ryż wsiąknie cały bulion , dolewamy kolejne 150 ml , i tak do wyczerpania bulionu .
Na samym końcu dodajemy pozostałe masło - nada ono kremowej konsystencji .
na końcu posypujemy pieprzem. Nie solimy, bulion sam w sobie jest słony.
można dodać startego sera.

Smacznnego:)
Risotto z pieczarkami
uwielbiam taki sposob podawania ryżu, do mięsa do ryby np. łososia:)
Risotto z pieczarkami
uwielbiam taki sposob podawania ryżu, do mięsa do ryby np. łososia:)