Risotto z pieczarkami

  • 2
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ugotowac ryż na sypko. Obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach włoszczyznę, drobno

Risotto z pieczarkami

Składniki:

Risotto z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Risotto z pieczarkami
Ugotowac ryż na sypko. Obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach włoszczyznę, drobno pokroić cebulę i pieczarki. Na tłuszczu podsmażyć pieczarki, dodać do nich włoszczyznę i po kilkuminutowym smażeniu podlać kilkoma łyżkami wody, poddusić. do tak przygotowanych warzyw i wloszczyzny wlożyć koncentrat pomidorowy i ryż, wymieszać, mocno podgrzać i przyprawić do smaku. Na końcu dodać ugotowane, drobno posiekane jajka, posypać zieleniną. Przygotowane risotto można ułożyć na wysmarowanym tłuszczem półmisku, dodatkowo posypać startym żółtym serem i przed podaniem zapiec w piekarniku.