IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Risotto z pieczarkami i pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Powiew Italii we własnej kuchni

Risotto z pieczarkami i pomidorem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Risotto z pieczarkami i pomidorem

 

 

Sposób przygotowania:

Risotto z pieczarkami i pomidorem
Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić. Wrzucić do głębokiej patelni i lekko poddusić. Na koniec dodajemy szklankę wody i czekamy aż się zagotuje. Ryż wysypujemy z torebek prosto na pieczarki (surowy ryż) i gotujemy uważając by się nie przypalił, mieszamy co jakiś czas, aż do miękkości, ale nie ma być rozgotowany! W tym czasie myjemy i kroimy w kostkę pomidory (można obrać ze skórki jeśli komuś przeszkadza). Jak ryż będzie prawie miękki dorzucamy pomidory i czekamy aż wszystko się zagotuje. Następnie dodajemy cały jogurt (ewentualnie może być śmietana) i doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy do smaku. Podajemy na ciepło. Smacznego!
Risotto z pieczarkami i pomidorem
Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić. Wrzucić do głębokiej patelni i lekko poddusić.
Risotto z pieczarkami i pomidorem
Ryż wysypujemy z torebek prosto na pieczarki i gotujemy uważając by się nie przypalił
Risotto z pieczarkami i pomidorem
Jak ryż będzie prawie miękki dorzucamy pomidory
Risotto z pieczarkami i pomidorem
Następnie dodajemy cały jogurt i zagotowujemy