Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Risotto z tuńczykiem

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryz wsypać do rondla, zalać 2 szkl wody oraz wkruszyć kostkę rosołową. Gotować na

Risotto z tuńczykiem

Składniki:

Risotto z tuńczykiem

 

  • 25 dag ryżu
  • 1 puszka tuńczyka
  • 15 dag zółtego sera
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 kiszony ogórek
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Risotto z tuńczykiem
Ryz wsypać do rondla, zalać 2 szkl wody oraz wkruszyć kostkę rosołową. Gotować na wolnym ogniu aż wchłonie wodę, a jeśli będzie twardy kiedy cały płyn wyparuje, dolać brakującą ilość wody. Miękki ryż zdjąć z ognia, dodać tuńczyka, koncentrat pomidorowy i wymieszać. Delikatnie podgrzać. Żółty ser zetrzeć na tarce i włozyć do rondla. ogórek posiekać, kukurydzę osączyć z nadmiaru wody i dodać do pozostałych składników. Risotto posypać pieprzem i podawać z surówkami.