Rodzynkowiec

Ciasta « poprzedni | następny »
czekoladka - Przepis na: Rodzynkowiec offline

Kuchcik
Przepisy: 5
Rodzynkowiec
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Najpierw wykonujemy biszkopt, potem krem a na końcu polewę.


trudność: średne
czas:

Rodzynkowiec - SKŁADNIKI:

  • Biszkopt:
  • 6 jaj
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 lyżki oleju
  • 2 łyżki kakao
  • KREM:
  • 0,6l mleka
  • 2 budynie czekoladowe
  • 4 łyżki cukru
  • 1k. masła
  • POLEWA:
  • 40dkg rodzynek
  • 1 czekolada gorzka
  • 1 czekolada mleczna
  • 0,5k masła

Rodzynkowiec - PRZYGOTOWANIE:

Ugotować budyń i ostudzić. Utrzeć z 1 kostką masła. 40 dkg rodzynek zalać alkoholem, a następnie po odsączeniu zmieszać z rozpuszczoną czekoladą i masłem, odstawić do wystygnięcia. Biszkopt po upieczeniu podzielić na pół, spód nasączyć alkoholem od rodzynek, posmarować dżemem z czarnej porzeczki, na dżem połowę masy budyniowej, przykryć drugim plackiem - biszkoptem, posmarować drugą część kremem, na wierzch czkolada z rodzynkami jak lekko zacznie gęstnieć. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rodzynkowiec (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2009-05-05 18:27
A jeśli ktoś nie piekł biszkoptu to gdzie wykonanie?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Tarta makowo- pomarańczowa Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka
Kakaowe ciasto z masą serkową Jogurtowy serniczek Strucla drożdżowa z makiem
Kopiec kreta z bitą śmietaną Piernik korzenny z polewą Biszkoptowy przekładaniec z aronią
Sernik z bezą i brzoskwiniami Ciasto z jabłkami i płatkami migdałów Zielone ciasto z galaretką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj