Rodzynkowiec

Ciasta « poprzedni | następny »
czekoladka offline

Kuchcik
Przepisy: 5
Rodzynkowiec
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Najpierw wykonujemy biszkopt, potem krem a na końcu polewę.


trudność: średne
czas:

Rodzynkowiec - SKŁADNIKI:

  • Biszkopt:
  • 6 jaj
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 lyżki oleju
  • 2 łyżki kakao
  • KREM:
  • 0,6l mleka
  • 2 budynie czekoladowe
  • 4 łyżki cukru
  • 1k. masła
  • POLEWA:
  • 40dkg rodzynek
  • 1 czekolada gorzka
  • 1 czekolada mleczna
  • 0,5k masła

Rodzynkowiec - PRZYGOTOWANIE:

Ugotować budyń i ostudzić. Utrzeć z 1 kostką masła. 40 dkg rodzynek zalać alkoholem, a następnie po odsączeniu zmieszać z rozpuszczoną czekoladą i masłem, odstawić do wystygnięcia. Biszkopt po upieczeniu podzielić na pół, spód nasączyć alkoholem od rodzynek, posmarować dżemem z czarnej porzeczki, na dżem połowę masy budyniowej, przykryć drugim plackiem - biszkoptem, posmarować drugą część kremem, na wierzch czkolada z rodzynkami jak lekko zacznie gęstnieć. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rodzynkowiec (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2009-05-05 18:27
A jeśli ktoś nie piekł biszkoptu to gdzie wykonanie?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Sernik na zimno z czekoladowymi gwiazdkami Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino
Dyniowe buchty z marmoladą Ciasto Bawole oczy Sernikobrownies z dynią
Lekkie ciasto z malinami Dyniowy sernik z dyniową galaretką Ciasto na zimno 3 bit
Kakaowo - serowe ciasto Ciasto czekoladowe Limonkowy torcik z kiwi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane