lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rogale z nadzieniem krówkowym o smaku adwokata

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wstałam rano i postanowiłam zrobić córce niespodziankę. Upiekłam rogaliki z masa krówko wą o smaku adwokata . Takich to jeszcze nie robiłam. Wyszły pyszne i delikatne , a smak rewelacyjny .

Rogale z nadzieniem krówkowym o smaku adwokata Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rogale z nadzieniem krówkowym o smaku adwokata

 

  • Zaczyn:

 

 

  • 2 łyżki cukru

 

 

  • mąką tortowa typ 450 3 łyżki

 

  • Wymieszałam wszystko razem i zostawiłam na 15 minut pod ściereczką.

 

  • Składniki:

 

  • 500 gram maki tortowej typ 450

 

  • 2 łyżki miodu płynnego

 

  • 125 gram cukru

 

 

 

 

  • Dodatkowo:

 

  • masa krówko-wa mała puszka

 

  • jajko do posmarowania rogalików

Sposób przygotowania:

Rogale z nadzieniem krówkowym o smaku adwokata
Wykonanie: Do miski z rozczynem dodałam rozpuszczoną margarynę z jajem , mlekiem i miodem- rozbełtałam to- margaryna ma być ostudzona lekko. Ciasto wyrobiłam i zostawiłam do wyrośnięcia na godzinkę. Ciasto podzieliłam na połowę - z połowy wyszło 8 sztuk więc z całości wyjdzie 16 szt. Na każdy wycięty trójkąt kładłam łyżeczkę masy krówko wej o smaku adwokataZwinęłam rogaliki i położyłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarowałam każdy rogalik rozbełtanym jajem. Piekłam 25 minut w 170 stopniach. Rada Jeśli nie macie stolnicy silikonowej , wystarczy cerata - idealna jest nie tzreba zbytnio podsypywać mąką .
Rogale z nadzieniem krówkowym o smaku adwokata
Skladniki na zaczyn rozmieszałam w misce i zostawiłam na 15 minut aby zaczęły parcowac
Rogale z nadzieniem krówkowym o smaku adwokata
Do miski z rozczynem dodałam rozpuszczoną margarynę z jajem , mlekiem i miodem- rozbełtałam to- margaryna ma być ostudzona lekko.
Rogale z nadzieniem krówkowym o smaku adwokata
Ciasto wyrobiłam i zostawiłam do wyrośnięcia na godzinkę. Ciasto podzieliłam na połowę - z połowy wyszło 8 sztuk
Rogale z nadzieniem krówkowym o smaku adwokata
Na każdy wycięty trójkąt kładłam łyżeczkę masy krówko wej o smaku adwokata Zwinęłam rogaliki i położyłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.