lusi0125

lusi0125

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Rogaliczki-grzebyczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znakomite i łatwe rogaliki o kształcie grzebieni

Rogaliczki-grzebyczki

Składniki:

Rogaliczki-grzebyczki

 

Sposób przygotowania:

Rogaliczki-grzebyczki
Drożdże rozrób w śmietanie,dodaj troszkę mąki i zarób ze składników rozczyn. Rozczyn pozostaw na 30 minut do wyrośnięcia.Mąkę przesiej na stolnicę,dodaj tłuszcz, wyrośnięty rozczyn i jaja.Zarób dokładnie ciasto i odstaw do dalszego wyrośnięcia.Po wyrośnięciu rozwałkuj ciasto na stolnicy na grubość 0.5 cm i pokrój w kwadraty 5x5 cm.Na każdy kwadrat układaj paseczek marmolady,przeciwny koniec ponacinaj nożem robiąc pazurki. Zwijaj układając pazurkami do góry.Końce grzebyczków delikatnie sklej.Piecz w temperaturze 180 stopni.