tyllka

tyllka

Kucharz
[Przepisów: 12]

Rogaliki drożdżowe z marmoladą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

troche pracochłonne lecz pyszne

Rogaliki drożdżowe z marmoladą

Składniki:

Rogaliki drożdżowe z marmoladą

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki drożdżowe z marmoladą
Mąke z margaryną posiekać na drobno do momentu aż grudki masła znikną, Drożdże rozetrzec z cukrem i solą i wlac do mąki. Następnie dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta.
Gdy ciasto jest gotowe odkrajamy kawałek i wałkujemy tek aby wyszło koło i przekrajamy na 8 części (trójkątów). Nakładamy marmolade i zwijamy zaciskająć konce rogalików. układamy na przyszykowanej blasze i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni. Po wyjęciu można polac lukrem lub czekoladą wedle uznania