anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Rogaliki maślane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne ciasteczka rozpływające się w ustach polecam, serdecznie są naprawdę delikatne i wyjątkowo trwałe.

Rogaliki maślane

Składniki:

Rogaliki maślane

 

  • 400 g masła
  • 200 g cukru pudru
  • 600 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 op cukru waniliowego
  • 2 jaja

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki maślane
Mąkę przesiać z proszkiem proszkiem do pieczenia, dodać cukier waniliowy oraz pokrojone zimne masło i jaja bardzo szybko wyrobić ciasto i schłodzić około 1 godziny. Następnie zrobić z ciasta wałeczek pokroić na małe kawałki i formować rogaliki upiec w temp. 180 stopni około 10 minut. Ciepłe można posypać cukrem pudrem.