halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Rogaliki maślane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Proste do zrobienia rogaliki.

Rogaliki maślane

Składniki:

Rogaliki maślane

 

  • masło 15 dag
  • cukier 15 dag
  • jajka 2 sztuki
  • żółtka 2 sztuki
  • mąka 15 dag
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Rogaliki maślane
Masło ucieramy z cukrem.Dodajemy po kolei jajka , żółtka cały czas ucierając.Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia,Wyrabiamy ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę.Ciasto zwijamy w cienki wałeczek , kroimy na 10 cm kawałki i formujemy rogaliki. Układamy na wysmarowanej blaszce , smarujemy rozbitym jajkiem. Pieczemy 10 minut.Można posypać cukrem pudrem.