Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Rogaliki migdałowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wyśmienite rogaliki migdałowe z prażonymi migdałami

Rogaliki migdałowe

Składniki:

Rogaliki migdałowe

 

  • 4 rogaliki maślane
  • pół szkl.masłą orzechowego
  • 1 i 1/4 szkl. płatków migdałowych
  • 2 łyżki masła
  • 12 daktyli
  • łyżka płynnego miodu
  • łyżka prażonych migdałów

Sposób przygotowania:

Rogaliki migdałowe
Nagrzać piekarnik do 200 st. C.Rogaliki przekroić na połówki. W robocie kuchennym zmiksować masło z płatkami migdałowymi. Masę rozsmarować na połówkach rogalików. Na każdym rogaliku umieścić 3 przepołowione daktyle. Zamknąć i delikatnie polać miodem. Zapiekać w piekarniku przez 8 minut. Wyjąć i posypać prażonymi migdałami.