alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

rogaliki migdałowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Rogaliki są bardzo kruche.Często je piekę na święta.

rogaliki migdałowe.

Składniki:

rogaliki migdałowe.

 

Sposób przygotowania:

rogaliki migdałowe.
Masło utrzeć z solą, cukrem i cukrem waniliowym do białości.Migdały drobno zmielić w maszynce do orzechów i razem z mąką dodać do utartego masła .Ciasto dokładnie zagnieść i włożyć na 2 godz do lodówki .Po wyjęci z lodówki formować rogaliki.Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i upiec .Piec około 12 min w 170 st.Zimne rogaliki jednym końcem smarować czekoladą i obsypać kokosem . Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.