p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

rogaliki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne rogaliki na śniadanie

rogaliki z ciasta francuskiego

Składniki:

rogaliki z ciasta francuskiego

 

  • 1/2 op. ciasto francuskie,
  • 1/2 szt cebula,
  • 50 g margaryna Kasia,
  • 10 plastry polędwica,
  • do smaku sól pieprz kolorowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

rogaliki z ciasta francuskiego
Ciasto pokroić na 4 kwadraty, a następnie każdy kwadrat na pół. Przygotować farsz- stopić margarynę Kasia, dodać drobno pokrojoną w kostkę cebulę i polędwicę, doprawić solą i pieprzem kolorowym, usmażyć na złoto. Farsz nakładać na ciasto, zwijać od najszerszej części trójkąta, formować rogaliki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec 15 minut.