Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Rogaliki z grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Apetyczne rogaliki z farszem grzybowym. Pyszna przekąska na słono. Warto je przygotować. Polecam gorąco!!!

Rogaliki z grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rogaliki z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z grzybami
Grzyby oczyść i wypłucz. Pokój na mniejsze kawałki. Razem z posiekaną cebulą podsmaż na oliwie. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Mąkę przesiej na stolnicę. Połącz z margaryną i pokruszonymi drożdżami. Dodaj pozostałe składniki i zagnieć ciasto. Odstaw na 20 minut do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkowuj i pokrój na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta nałóż porcje farszu grzybowego i zwiń w rogalik. Przygotowane rogaliki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Rogaliki z grzybami
Grzyby oczyść i wypłucz. Pokój na mniejsze kawałki. Razem z posiekaną cebulą podsmaż na oliwie.
Rogaliki z grzybami
Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Rogaliki z grzybami
Mąkę przesiej na stolnicę. Połącz z margaryną i pokruszonymi drożdżami. Dodaj pozostałe składniki i zagnieć ciasto. Odstaw na 20 minut do wyrośnięcia.
Rogaliki z grzybami
Ciasto rozwałkowuj i pokrój na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta nałóż porcje farszu grzybowego i zwiń w rogalik. Przygotowane rogaliki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 30 minut w temperaturze 170 stopni.