Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Rogaliki z kremem czekoladowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smaczne rogaliczki z kremem

Rogaliki z kremem czekoladowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rogaliki z kremem czekoladowym

 

  • 0,5 kostki drożdzy
  • szczypta soli
  • 4 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 0,5 szklanki mleka
  • 0,5 kostki margaryny
  • krem czekoladowy
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Rogaliki z kremem czekoladowym
Margarynę roztopić i ostudzić. Mleko lekko podgrzać. Drożdże rozkruszyć z cukrem.Dodać do mleka,wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia rozczynu. Mąkę wsypać do miski ze szczyptą soli.Wbić jajka.Wlać rozczyn ,wymieszać.Na koniec dodać tłuszcz i zagnieść ciasto.Pozostawić do podwojenia objętości.Stolnicę podsypać mąka .Rozwałkować ciasto i wykrawać trójkąty. Nałożyć po łyżce kremu czekoladowego i zwinąć w rogaliki. Ułożyć na papierze do pieczenia. Piec w piekarniku ok 15-20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i ostudzeniu obsypać cukrem pudrem.
Rogaliki z kremem czekoladowym
ciasto należy dokładnie wyrobic i pozostawić na 30 min..