lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rogaliki z marmoladą różaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 32
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zapraszam na pyszne rogaliki Z marmoladą różaną . Wszak przy diecie od czasu do czasu smakołyk nie zaszkodzi.

Rogaliki z marmoladą różaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rogaliki z marmoladą różaną

 

 

 

 

 

  • 2/3 szklanki cukru

 

  • cukier wanilinowy ( 32 g)

 

  • 1/3 łyżeczki soli

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z marmoladą różaną
Do miseczki wlewamy ciepłe mleko , dodajemy do niego pokruszone drożdże i 2 łyżki cukru , mieszamy do rozpuszczenia . Do miski wsypujemy przesianą mąkę i sólrobimy dołek, wlewamy rozpuszczone drożdże , delikatnie mieszamy aby powstała zawiesina . Zostawiamy na 20 minut pod przykryciem. Rozpuszczamy masło i studzimy , dodajemy do ciasta. Wbijamy jaja. Wsypujemy resztę cukru i cukier waniliowy do reszty składników . Wyrabiam ciasto i zostawiam na godzinę pod przykryciem w ciepłym miejscu aby wyrosło. Wyrośnięte ciasto dziele na cztery części i wałkuje ( koła) dziele na 8 trójkątów. Nakładam łyżeczką marmoladę różaną na każdy trójkąt . Zwijam zaczynając od szerszego brzegu aż po końcówkę. Rozbełtanym jajem smaruje rogaliki i piekę 25 minut w 170 stopniach .
Rogaliki z marmoladą różaną
Do miski wsypujemy przesianą mąkę i sól robimy dołek, wlewamy rozpuszczone drożdże , delikatnie mieszamy aby powstała zawiesina . Zostawiamy na 20 minut pod przykryciem. Rozpuszczamy masło i studzimy , dodajemy do ciasta. Wbijamy jaja.
Rogaliki z marmoladą różaną
Wyrabiam ciasto i zostawiam na godzinę pod przykryciem w ciepłym miejscu aby wyrosło. Wyrośnięte ciasto dziele na cztery części i wałkuje ( koła) dziele na 8 trójkątów.
Rogaliki z marmoladą różaną
Nakładam łyżeczką marmoladę różaną na każdy trójkąt . Zwijam zaczynając od szerszego brzegu aż po końcówkę.
Rogaliki z marmoladą różaną
Rozbełtanym jajem smaruje rogaliki i piekę 25 minut w 170 stopniach .