piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Rogaliki z polewą czekoladową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne rogaliki z polewą czekoladowa

Rogaliki z polewą czekoladową

Składniki:

Rogaliki z polewą czekoladową

 

  • 1 paczka ciasta francuskiego
  • marmolada owocowa
  • żółtko jajka
  • woda
  • tabliczka czekolady
  • olejek rumowy odrobinę

Sposób przygotowania:

Rogaliki z polewą czekoladową
Ciasto francuskie wyłożyć na stół i pokroić w równoramienne trójkąty średniej wielkości . Marmoladę jak jest gęstą przecisnąć przez rękę , Ugniatając ją . Szprycą , bądź woreczkiem foliowym nanosić marmoladę szerszą część ciasta a następnie zawinąć w rogalik . Tak zwinięte ciasta z marmoladą włożyć do pieca nagrzanego do 180 stopni C. I piec aż ciasto się zrumieni i podniesie . W tym czasie tabliczkę czekolady kruszymy wkładamy do garnka , do drugiego większego garnka wlewamy wodę i stawiamy na piecu , a na wodzie garnek z czekoladą , dolewamy odrobinę olejku rumowego i mieszamy aż się roztopi. Upieczone rogaliki wyciągamy z pieca . I polewamy roztopioną czekoladą z nutą aromatu rumowego .