Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Rogaliki z półfrancuskiego ciasta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rogaliki z marmoladą różaną smakują wyjątkowo

Rogaliki z półfrancuskiego ciasta

Składniki:

Rogaliki z półfrancuskiego ciasta

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z półfrancuskiego ciasta
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i dokładnie posiekać. Następnie dodać śmietanę, wsypać łyżeczkę cukru pudru i szczyptę soli. Składniki połączyć i szybko zagnieść ciasto. zawinąć w folię i odłożyć do lodówki przynajmniej na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm, pokroić w kwadraty, nakładać marmoladę z różą i zwijać rogaliki. Ułożyć na przygotowanej blaszce, wierzch posmarować białkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 15 minut.