Rybka83

Rybka83

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Rogaliki z sera

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepyszne rogaliki, chrupiące, aż trudno uwierzyć, że z sera:)

Rogaliki z sera

Składniki:

Rogaliki z sera

 

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z sera
Z sera, mąki i margaryny należy wyrobić ciasto. Rozwałkować je na 2-3mm. Nie powinno być zbyt grube, bo wtedy rogale nie będą chrupiące. Na rozwałkowanym cieście wycinamy, wedle uznania, np. kwadraty. Na środku układamy po kawałku jabłka, wcześniej obranego i pokrojonego. Posypujemy jabłko odrobiną cynamonu. Zwijamy po przekątnej jak rogalik i układamy na natłuszczonej blaszce. Pieczemy w temp. 180-200stopni w zależności od piekarnika. Należy zaglądać, żeby się nie przypiekły. Pierwsza blacha zawsze najdłużej w piecu, następne mniej więcej 10minut. Na koniec, po ostygnięciu, lukrujemy.