Rolada bananowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smakuje mojej rodzinie.

Rolada bananowa

Składniki:

Rolada bananowa

 

  • kostka margaryny
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 2 łyżeczki kakao
  • galaretka
  • 2 op. herbatników
  • 5 dużych kwadratowych wafli
  • 5 bananów

Sposób przygotowania:

Rolada bananowa
3/4 szklanki wody zagotowujemy, wsypujemy cukier puder, a następnie margarynę. Mieszamy, aż się rozpuści. Wlewamy rozpuszczoną w szklance wody galaretkę. Wsypujemy kakao, a następnie wkruszamy herbatniki i 2 wafle. Zagotowujemy na małym ogniu, mieszając. Gorącą masę wykładamy na pozostałe 3 wafle. Posrodku ukladamy banany. Zwijamy w rulon. Kroimy w plastry.

Tagi:

rolada