Karolaaa.!

Karolaaa.!

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Rolada biszkoptowa z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rolada biszkoptowa z dżemem

Rolada biszkoptowa z dżemem

Składniki:

Rolada biszkoptowa z dżemem

 

  • 3 jajka
  • 5-6 łyżki wody
  • 150g cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 100g mąki pszennej
  • 50g mąki ziemniaczanej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 250-375g dżemu
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Rolada biszkoptowa z dżemem
Jajka z wodą ubić 1 minute mikserem ustawionym na najwyższe obroty.Dodać cukier i cukier waniliowy i ucierać 2 minuty .Wymieszać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, dodawać stopniowo do masy jajecznej i ucierać na niskich obrotach. Płaską blachę wyłożyć papierem do pieczenia rozsmarować ciasto na grubość 1 cm, otwartą stronę blachy zabezpieczyć, zginając papier .Piec 10-15 minut w temperaturze 200-220^C. Upieczony biszkopt wyłożyć na płótno posypane cukrem.Papier posmarować zimną wodą i ostrożnie ściągnąć. od razu ronomiernie posmarować dżemem i zrolować wzdłuż krótszego boku. Posypać cukrem pudrem