agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

rolada boczkowa z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo dobry boczek do chleba jak i na obiad

rolada boczkowa z czosnkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

rolada boczkowa z czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

rolada boczkowa z czosnkiem
Mięso dokładnie obmyć a następnie osuszyć, Przełożyć na deskę lub talerz. Przygotować marynatę. Wymieszać oliwę z oliwek wraz z papryką mieloną słodką , wegetą oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Marynatą dokładnie nasmarować mięso z obu stron. zawinąć w rulon. Wstawić do lodówki na min 12 godzin. Piekarnik rozgrzewamy do temp 180 stopni. Zawinięty boczek przekładamy do rękawa kuchennego do pieczenia. Pieczemy 60 minut. Po tym czasie pozostawiamy mięso na jakieś 10 minut żeby "odpoczęło". Kroimy w plastry. Smacznego:)
rolada boczkowa z czosnkiem
rolada boczkowa z czosnkiem
rolada boczkowa z czosnkiem
rolada boczkowa z czosnkiem

Tagi:

rolada