SUPERPRZEPIS

Rolada drobiowa do obiadu

  • 2
  • DEMI
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Rolada drobiowa do obiadu Więcej zdjęć (5)

Rolada z bardzo smacznego mięsa drobiowego z własnego chowu (nie polecam kupnego z marketu bo takie się rozpada i rolada może nie wyjść).

Składniki:

Rolada drobiowa do obiadu

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada drobiowa do obiadu
Pierś na ciąć delikatnie żeby nie rozciąć. Rozbić najszerzej jak się da (ale żeby nie rozbić na wylot). Przyprawić przyprawą do kurczaka. Obłożyć pokrojoną papryką, ogórkiem i masełkiem. ostrożnie zrolować i zakleić boki żeby nic nie uciekało. Gotową roladę przygotowujemy w panierkę co nie jest łatwe. Ja robię to na blacie i w garnku. najpierw nacieram mąką , później w garnku obtaczam w jajku.



Delikatnie przekładam na blat wysypany już bułką tartą i panieruję. Smażę dość długo na wolnym ogniu z każdej strony. Rolada jest dość duża więc wymaga trochę czasu na smażenie.Na koniec roladę kroję na kawałki i podaję do ziemniaczków i zestawu surówek jeśli kupujecie mięso w marketach nie liczcie na efekt, jeśli możecie to kupcie kurczak u gospodarza. Mięso jest bardziej zwarte i większe a rolada ta tego właśnie wymaga. No chyba że macie swój chów. Pozdrawiam i życzę smacznego.
Rolada drobiowa do obiadu
przygotowane mięso do zrolowania, na zwewnątrz nie przyprawiam
Rolada drobiowa do obiadu
panierka nie jest łatwa, rolada może się rozpaść
Rolada drobiowa do obiadu
obsmażam na wolnym ogniu i z każdej strony
Rolada drobiowa do obiadu
tak wygląda efekt końcowy całego obiadku