iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Rolada drobiowa gotowana

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne danie na zimno, każdy prosi mnie o ten przepis, bo każdemu smakuje. Możemy podawać jako dodatek do chleba.

Rolada drobiowa gotowana

Składniki:

Rolada drobiowa gotowana

 

Sposób przygotowania:

Rolada drobiowa gotowana
Marchew gotujemy na miękko.Pierś, paprykę, marchew oraz koper mielimy, solimy, dodajemy jajka, bułkę i wyrabiamy masę. Następnie z masy wyrabiamy podłużny placek i układamy przez całość małe kostki sera. Zwijamy w rulon, owijamy gazą i związujemy sznurem. Do wrzątku wrzucamy roladę, gotujemy 1,5 godziny na małym ogniu. Studzimy rozwijamy z gazy, kroimy w plastry, układamy na półmisku. Ogórki kroimy w kostkę, mieszamy z majonezem, jogurtem i odrobiną kopru, przykrywamy tym farszem roladę, wstawiamy do lodówki.