iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Rolada drobiowa pieczona

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taka rolada jest idealna na świąteczne obiady, ale też nie tylko. Świetnie smakuje przy innych okazjach. Podana przy warzywach.

Rolada drobiowa pieczona

Składniki:

Rolada drobiowa pieczona

 

  • 1 kg piersi z kurczaka lub indyka,
  • 20 dag pieczarek,
  • 2 papryki,
  • 20 dag sera żółtego,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 3 łyżki kopru (świeży lub mrożony),
  • 1/4 łyżeczki papryki ostrej,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Rolada drobiowa pieczona
Pierś rozcinamy w taki sposób aby nam powstał duży plaster mięsa. Rozbijamy go lekko. Obsypujemy przyprawami czyli solą, pieprzem oraz papryką. Smarujemy również majonezem na całości. Paprykę kroimy w słupki a pieczarki w paski i przesmażamy na łyżce oleju. Wsypujemy koper i solimy. Na mięso nakładamy farsz oraz posypujemy po całości serem. Zwijamy wszystko w roladę, bardzo ciasno. Pieczemy godzinę pod przykryciem.